Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeniden 66 Bin Doların Üzerinde: Fiyat Neden Artıyor?

Bitcoin fiyatı Orta Doğu’da yaşanan gerginliğin azalması ve Hong Kong’da ETF’lere onay gelmesi ile birlikte 66 bin doların yeniden üzerine çıktı.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta İran ve İsrail arasında yaşanan gerginlikle birlikte ciddi bir düşüş yaşamış ve 60 bin dolar seviyelerine gerilemişti. Buna paralel olarak altcoinlerde %30’lara varan geri çekilmeler yaşanmıştı.

İran’ın saldırılarının İsrail tarafından engellenmesi ve yeni gelişme olmaması kripto para piyasasında ve geleneksel piyasada bir miktar rahatlamaya yol açtı. ,

Pazar günü gün açılışı ile birlikte yükselişe yeniden geçen Bitcoin, iki günde gösterdiği %7’lik artış ile 66.500 dolara erişti. Bu doğrultuda altcoinler ise ciddi miktarda toparlanma sinyalleri verdi.

Ethereum fiyatı ise düşüşlerle 2.800 dolara düşmesinin ardından bir miktar toparlanarak yazım esnasındaki fiyatı 3.226 dolara tırmandı.

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin halving’inin dolar likiditesinin normalden daha sıkı olduğu bir zamanda gerçekleşeceği göz önüne alındığında kripto paraların yaşadığı satış baskısı daha da artabilir. 

Hong Kong TSİ bugün sabah saatlerinde spot Bitcoin ve Ethereum için yapılmış borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onayladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!