Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Yeniden Düşüyor: Bazı Madencilerden Rekor Satış!

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde hızlı bir şekilde düşmeye başladı ve 9 bin 500 doların altına indi.

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 9 bin 500 doların üstüne çıkarak birçok yatırımcıyı umutlandırdı. Bazı analistler piyasada yaşanan bu hareketliliğin ardından Bitcoin’in yeniden 10 bin doların üstüne çıkabileceği yönünde tahminlerde bulunmaya başladılar. Fakat Bitcoin’in son birkaç saat içerisinde sergilediği performans bu analistler -en azından şimdilik- haksız çıkardı.

Bitcoin’in son 24 saat içerisindeki grafiği

Bitcoin fiyatı yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere bir süre boyunca 9 bin 600 dolar seviyesinin üstünde seyrettikten sonra hızla düşmeye başladı. Bitcoin fiyatı şimdilik 9 bin 400 doların altına kadar düşmüş durumda. Bazı sosyal medya kullanıcıları bu düşüşün Bitcoin madencilerinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorlar.

Rekor Satış

Bazı Bitcoin madencileri geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde rekor miktarda satış yaptılar. Özellikle HaoBTC ve Poolin adlı iki maden havuzu toplamda binlerce adet Bitcoin sattılar. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre bu iki maden havuzu geçtiğimiz gün içerisinde 7 bin 153 adet BTC sattılar ki bu neredeyse 70 milyon dolara denk geliyor. Poolin’in şu ana dek hiç bu kadar fazla BTC satmadığını da belirtmek gerek.

Maden havuzlarının bu kadar fazla Bitcoin satıyor olmaları zaten bazı isimlerin dikkatini çekmişti. Bazı sosyal medya kullanıcıları geçtiğimiz gün paylaştıkları grafiklerle yatırımcıları piyasada yaşanabilecek olası bir hareketliliğe karşı uyardılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment