Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’da WhatsApp’a Ödeme Engeli!

Brezilya Merkez Bankası, WhatsApp’ın ülke genelinde başlattığı ödeme hizmetlerini durdurma kararı aldı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde milyonlarca kişinin beklediği bir duyuru yaptı. Zuckerberg bu duyurusunda Brezilya’daki kullanıcıların artık WhatsApp’ı ödeme yapmak için de kullanabileceklerini açıkladı.

Brezilyalı WhatsApp kullanıcıları, Visa ve/veya MasterCard kartlarını WhatsApp hesaplarına bağlayarak ülke genelindeki on binlerce işletmede kolaylıkla ödeme yapabileceklerdi. Fakat WhatsApp’ın bu planlarına şimdi Brezilya Merkez Bankası’ndan engel geldi.

Hizmetleri Durdurdu

Brezilya Merkez Bankası WhatsApp’ın bu yeni hizmeti ile ilgili önemli bir karar alarak bu hizmetin durdurulması gerektiğini açıkladı. Visa ve MasterCard’a WhatsApp’tan gelen ödemeleri durdurma talimatı veren Brezilya Merkez Bankası, bu kararı “adil bir rekabet ortamı sağlayabilmek” için aldığını duyurdu. Visa ve MasterCard, Brezilya’nın bu talimatına uymaması halinde çeşitli yaptırımlarla karşılaşacak.

WhatsApp, uzun bir süredir beklenen bu projeyi hayata geçirebilmek için Brezilya’nın en büyük ödeme şirketlerinden biri olan Cielo ile de ortaklık kurmuştu. Fakat The Block’un aktardığı bilgilere göre Brezilyalı regülatörler WhatsApp’ın Cielo ile kurduğu ortaklığı da bloke etme kararı aldılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment