Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Messari: Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin Fiyatını 50 Bin Dolara Çıkarabilirler

Kripto para araştırmacılarından Ryan Watkins, Bitcoin fiyatının 50 bin dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor. Fakat bunun için piyasaya daha fazla kurumsal yatırımcının girmesi gerekiyor.

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından biri olan Paul Tudor Jones bundan birkaç hafta önce kripto paralara yatırım yapmaya başladığını açıkladı. Jones’un Bitcoin yatırımı yapması finans dünyasında büyük yankı uyandırdı. Jones bu Bitcoinleri nereden aldığını veya tam olarak kaç tane Bitcoin aldığını açıklamasa da “servetinin yüzde 1’ini Bitcoin’e aktardığını” söyledi.

Messari araştırmacılarından Ryan Watkins, Jones’un bu açıklamasından etkilenerek yeni bir araştırma yaptı. Watkins bu araştırmasında “kurumsal yatırımcılar ellerindeki paranın %1’ini Bitcoin’e aktarsalar ne olur?” sorusunun yanıtını bulmaya çalıştı.

Fiyat Uçuşa Geçer

Kripto para dünyasındaki kurumsal yatırımcı sayısının artması genel olarak olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Bunun sebebi ise bu yatırımcıların piyasaya daha fazla sermaye getirmeleri ve böylece Bitcoin fiyatının yükselmesini sağlamaları. Watkins’in araştırmalarına göre bu yatırımcılar ellerindeki paranın sadece yüzde 1’lik kısmını Bitcoin’e aktarırlarsa BTC fiyatının 50 bin dolara kadar çıktığını görebiliriz. Başka bir deyişle, bu Bitcoin’in piyasa değerinin 1 trilyon doların üstüne çıkmasını sağlar.

Watkins’in araştırmalarına göre ABD’de Bitcoin’e yatırım yapan kurumsal yatırımcıların sayısı artarsa BTC fiyatı da hızla artmaya başlayacak. Çünkü kendisinin derlediği verilere göre;

  • Vakıf ve derneklerde 20 milyar dolar,
  • Aile ofislerinde 59 milyar dolar,
  • Varlık fonlarında 81.9 milyar dolar,
  • Emekli fonlarında 401.7 milyar dolar,
  • Yatırım fonlarında ise 480 milyar dolar para bulunuyor.

Messari tarafından yayınlanan bu araştırmaya göre bu kurumsal yatırımcıların kendi kontrollerinde olan bu varlıkların yüzde 1’ini Bitcoin’e aktarmaları halinde Bitcoin’in fiyatı on binlerce dolar olacak.

Messari tarafından paylaşılan görsel, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment