Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’daki İşlem Ücretleri Ocak Ayından Beri On Kat Arttı

Ethereum ağındaki işlem ücretleri geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde birkaç kat arttı.

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum zaman geçtikçe daha büyük bir kitleye hitap ediyor. Özellikle akıllı kontrat teknolojisinin gelişmesiyle birlikte Ethereum kullanımı da artmaya başladı. Fakat bu beraberinde bazı olumsuz sonuçlar da getirdi.

Coin Metrics Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde nasıl değiştiğini görmek için yeni bir araştırma yaptı. Yapılan bu araştırmalar Ethereum kullanıcılarının artık işlem yapmak için eskisinden çok daha fazla ücret ödediklerini gösteriyor. Çünkü Ethereum ağındaki ortalama bir işlem ücreti bu yılın başından bu yana 10 kat arttı. Coin Metrics ekibi Ethereum ağındaki bu değişiklikle ilgili şu notu paylaşıyor:

“Ethereum’daki işlem ücretleri artmış olsa da Bitcoin kullanıcıları hala Ethereum’a kıyasla daha fazla işlem ücreti ödüyorlar. Bitcoin’deki ortalama işlem ücreti geçtiğimiz hafta boyunca 1-1.50 dolar aralığında seyretti. Ethereum’daki ortalama işlem ücreti ise 0.47 dolar ile 0.65 dolar aralığındaydı. Fakat ağdaki işlem ücretleri yıl başında çok daha düşüktü. 1 Ocak günü Ethereum’daki ortalama bir işlem ücreti 0.04 dolardı.”

Bitcoin ve Ethereum ağlarındaki işlem ücretlerinin kıyaslaması, Coin Metrics

İşlem Sayısı Artıyor

Ethereum ağında özellikle geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde çok yoğun bir şekilde işlem yapılmaya başladı. Ortalama işlem ücretinin bu kadar fazla artmasının sebebi de bu. Fakat bu, ETH ile yapılan işlemlerin sayısında bir artış olduğu anlamına gelmiyor.

Coingape’in aktardığı bilgilere göre Ethereum ağında yapılan işlemlerin yüzde 80’inden fazlası aslında ETH ile yapılmıyor. Ağdaki işlemlerin büyük bir kısmı sabitkoinlerle ve çeşitli merkezsiz finans (DeFi) uygulamalarıyla bağlantılı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment