Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dolandırıcısından İtiraf: 25 Milyon Dolar Çaldım

Centre Tech Inc. adlı bir kripto para firmasının kurucusu, çıktığı mahkemede yatırımcıları dolandırdığı itiraf etti.

Robert Farkas, Sohrab Sharma ve Raymond Trapani adlı üç şahıs 2018 yılında Centra Tech Inc. adlı bir kripto para şirketi kurdular. Farkas, Sharma ve Trapani bu şirketi kurmadan önce Miami Exotics adlı lüks bir otomobil galerisinde çalışıyorlardı. Bu üç isim, Centra Tech’i kurduktan sonra şirketin tanıtımını yapmak için Floyd Mayweather ve DJ Khaled gibi ünlü isimlerle anlaştılar.

Centra Tech adlı bu kripto para şirketi özellikle ünlü isimlerden gelen desteğin ardından hızla büyümeye başladı. Farkas, Sharma ve Trapani yeni bir banka kartı geliştirdiklerini, kripto para kullanıcılarının bu banka kartıyla Visa ve Mastercard kabul eden her türlü işletmede ödeme yapabileceklerini iddia ediyorlardı.

Mahkemeye Çıktılar

Centra Tech adı bu şirket, bu büyük vaatler sayesinde kısa süre içerisinde büyük bir başarı elde etti. Fakat belli bir süre sonra bu şirketin aslında insanları dolandırdığı anlaşılmaya başladı. Yatırımcılar bunun üstüne Farkas, Sharma ve Trapani üçlüsüne dava açtılar.

Şirketin kurucularından Farkas’ın davası geçtiğimiz gün Manhattan’daki bir federal mahkemede görüldü. Neredeyse 10 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Sharma, insanları dolandırdığı ve toplamda 25 milyon dolar para çaldığını itiraf etti ve anlaşmaya vardı. Farkas’a mahkemeyle yaptığı bu anlaşma sonucunda 70 aydan 87 aya kadar varan hapis cezası ve 250 bin dolarlık para cezası verildi. Sharma ve Trapani’nin davaları ise kasım ayında görülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment