Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeniden Uçuşa Geçti! Düzeltme Sonunda Bitti Mi?

Bitcoin‘in parabolik eğrideki rallisi birçok kişinin boğaların sonunda geldiğini düşünmesini sağlasa da, 17 Mayıs tarihinde yaşanan sert düşüş ve 6.000 dolar bandına yeniden inilmesi henüz piyasanın düşünülen kadar bullish olmadığını kanıtladı. Lider kripto para birimi önce 6.000 dolar bandına kadar gerileyip daha sonra 7.300 dolara çıktıktan sonra burada yatay bir grafik çizdi. 19 Mayıs tarihinde yaşanan ve neredeyse 1 saat içerisinde gerçekleşen alım ise BTC’yi yeniden 8.000 dolar bandına taşıdı.

Bazı borsalarda 8.000 doları kıran BTC, basın saatine göre CoinMarketCap üzerinde ise %7.16’lık bir artış ile 7.920 dolardan kendisine alıcı bulmakta. Birçok uzman isim Bitcoin için başlayan düzeltmenin ve gerilemenin BTC’yi 5.000 dolar bandına kadar taşıyabileceğini iddia etse de, son 24 saat içerisinde görülen hacim bunun aksini ortaya koymakta.

Bitcoin’in artışı ile beraber altkoinlerde de bir hareketlenme yaşandı ve Binance Coin yeni bir tüm zamanlar rekoru kırarak 28.70 dolara dayandı. BNB’ye ek olarak top 10 içerisinde ciddi bir yükseliş elde edenler arasında %8.50’lik artış ile Bitcoin Cash, %4.73 artış ile Litecoin ve %4.47’lik artış ile Ethereum yer almakta.

Geçtiğimiz ralli esnasında 8.200 dolar direncini kırmakta sıkıntılar yaşayan Bitcoin, bu sefer hacimli bir kırılma ile 8.500 dolara dayanırsa gerçekten de bir boğa döneminin başladığına şahitlik edebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment