Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Bu Kripto Para Borsası Scam Olabilir

Son dönemde yaptığı reklamlarla sosyal medyada çok daha fazla görünür olan kripto para borsası Goxtrade’in scam olabileceği iddia edildi. Konuyla ilgili çıkan haberlerde, Goxtrade’in borsa reklamı yapmak için, gerçekte borsa ile ilişkisi olmayan kişileri kullandığı ve bu kişilerin, borsaya destek verdiğini iddia ettiği ifade edilid.

Örneğin Blockchain girişimi Clovyr’in kurucu ortağı olan Amber Bladet, kendisinin bilgisi ve isteği dışında, Goxtrade’de yer aldığını ifade ederken, Twiter üzerinden şunları yazdı:

”Sahtekarlık uyarısı: Ben Goxtrade adlı kripto para borsasında geliştirici olarak çalışmıyorum ve kendilerinin söyledikleri her şey yalan.”

Ayrıca konuyla ilgili verilen bir başka bilgi de son derece ilginç. Buna göre Goxtrade, Birleşik Krallık üzerinde lisans aldığını ifade ediyor ancak bu bilgi de gerçeği yansıtmıyor.

Tüm bunlara ek olarak firmanın verdiği iletişim bilgilerinin de yalan olduğu ortaya çıktı. Firmanın telefon numarası olarak verdiği numara, Birmingham’da batık bir şirkete ait olarak çıkıyor. Verilen e mail adresleri de Rusya internet şirketi Yandex ile yakından ilintili.

Otoriteler, son dönemde bu tarz borsaların sayısında artış olduğunu ifade ederken, bu kişilere para kaptırılmaması gerektiğini ifade ediyor. Aynı zamanda kripto para şirketleri ile ilgili araştırmaların da daha titizlikle yapılması gerektiği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment