Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeniden Visa’yı Geride Bıraktı: Artık Dünyanın En Büyük 11. Varlığı

Verilere göre Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri tarihte üçüncü kez ödeme devi Visa’nın piyasa değerini geride bıraktı.

Bitcoin, yılın başından bu yana yaşadığı %48’lik yükseliş ile birlikte piyasa değerini bir kez daha ödeme işleme devi Visa‘nın piyasa değerinin üzerine çıkardı ve en değerli 11. varlık oldu. CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre Bitcoin’in piyasa değeri 475 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken Visa’nın anlık piyasa değerinin ise 460 milyar dolar seviyesinde konumlanıyor.

Tarih boyunca toplamda üç kez BTC’nin piyasa değeri Visa’yı geride bırakmayı başarabildi. Bunlardan ilki, Aralık 2020‘nin sonlarında BTC’nin ilk kez 25.000 dolara ulaştığı zaman yaşandı. Ardından Visa, haziran ve ekim 2022 arasında liderliği tekrardan ele geçirdi.

Bitcoin Ekim 2022’ye gelindiğinde kısa süreliğine de olsa piyasa değeri bakımından Visa’yı yeniden geride bıraktı. Peşi sıra kasım ayında yaşanan FTX iflasıyla birlikte bir hafta içerisinde 100 milyar dolar piyasa değeri kaybeden Bitcoin, o günden bu yana Visa’nın gerisinde bulunuyordu.

Bu yılın başından beri yaşanan istikrarlı yükseliş dalgası nihayetinde Bitcoin’i Visa’nın önüne taşımasında önemli rol oynadı. Bitcoin ayrıca Google Finance‘e göre şu anda 345,24 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan ikinci en büyük ödeme işleme ağı Mastercard‘ın da oldukça önünde yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!