Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yerini Başka Bir Kripto Para Alabilir mi?

Andreas Antonopoulos, kripto para piyasasının geleceğinden bahsetti ve Bitcoin’in tahtını kaybetme ihtimalini değerlendirdi.

Bitcoin on yıldır piyasanın en büyük kripto parası konumunda. Gerek piyasa değeri gerek fiyatıyla diğer kripto paralardan net bir şekilde ayrılan Bitcoin, piyasanın her zaman en üstünde yer aldı. Antonopoulos’a göre bu durum gelecekte de kolay kolay değişmeyecek.

Bitcoin’in Tahtı

Günümüzde teknik açıdan Bitcoin’den çok daha iyi durumda olan kripto paralar bulunuyor. Akıllı kontratlar konusunda Ethereum, gizlilik açısından ise Monero ve Zcash gibi kripto paralar Bitcoin’den daha üstün olarak gösterilebilirler.

Antonopoulos’a göre ise Bitcoin’in tahtını almak için Bitcoin’den daha iyi ölçeklenebilen, daha kullanışlı bir kripto para geliştirmek yetmiyor. Buna ek olarak bu kripto paranın Bitcoin ile aynı karakteristiklere sahip olması, Bitcoin’e benzemesi gerekiyor:

Buradaki önemli soru aslında bu kripto paranın Bitcoin’den tam olarak ne kadar farklı olabileceği. Çünkü eğer Bitcoin’den çok farklı olursa o zaman Bitcoin ile aynı kitleye hitap etmez.

Antonopoulos’a göre teknik açıdan Bitcoin’den daha üstün olan ama farklı kitlelere hitap eden kripto paralar Bitcoin’i asla tahtından edemeyecekler. Kendisinin açıklamalarına göre Bitcoin böyle bir senaryoda hack saldırısına da uğrasada, bir devlet tarafından yasaklansa da en büyük kripto olarak kalmaya devam edecek:

Facebook veya JPMorgan gibi devler bile ‘Hadi biz de bir kripto para yapalım’ deyip geçemezler. Yapamazlar. O kadar kolay değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment