Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’ten 5 Milyon Dolarlık USDT Hamlesi!

Çok fazla eleştirilen kripto para borsaları arasında başı çeken Bitfinex, yakın zamanda kendi merkeziyetsiz alım satım platformu EOSFinex ile önemli bir işe imza attı. Bitfinex ve EOSFinex arasında 5 milyon dolar değerinde Tether stablecoin aktarımı gerçekleşti. Bitfinex işlem sonucunda EOS ağına 5 milyon dolar değerinde USDT göndermiş oldu.

Yapılan basın açıklamasına göre bu işlemin arkasındaki amaç, EOS merkeziyetsiz uygulama ekosistemine stabil likit bir değer saklama aracı getirip, dijital varlıkların volatilitesinin oluşturduğu riski ortadan kaldırmak. Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino açıklamasının devamında şunları ifade etti:

”Gelecek vaat eden projeler mevcut tıkanma ve volatilite sıkıntıları nedeniyle adeta gün yüzü göremiyor ve bu yüzden EOS ağındaki merkeziyetsiz uygulama kullanımı diğerlerinden yüksek. EOS’un eksikliğini hissettiği unsur ise projelerin fiyat volatilitesine göre kendini ayarlamalarına yardımcı olacak bir stablecoin idi.”

EOSFinex Ana Ağı Geliyor

Yapılan açıklamanın devamında EOSIO’nun eşler arası mikro ödeme altyapısının şu an için top 100 merkeziyetsiz uygulamanın yüzde 49’unu destekleyebildiği belirtildi. EOSFinex ürün yöneticisi Steven Quinn de platformun sıradaki hedefinin EOS topluluğundaki diğer kişilerle beraber çalışıp EOSFinex’in ana ağını tam olarak piyasaya sürmek olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment