Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Yükselecek” Diyenlere 60 Milyon Dolarlık Darbe

Kripto para piyasası bugüne sert bir düşüşle başladı. Bitcoin fiyatı bu düşüş sırasında neredeyse 9 bin doların altına kadar indi.

Bitcoin fiyatı bundan kısa bir süre önce, 15 Haziran tarihinde 9 bin doların altına inmişti. Fakat bu düşüş kısa sürmüş ve Bitcoin fiyatı kısa süre içerisinde yeniden yükselmeye başlamıştı. Bitcoin bunun ardından bir süre boyunca 9 bin 300-9 bin 600 dolar aralığında seyretse de şimdi yeniden değer kaybetmeye başladı.

Kripto para piyasası özellikle Asya piyasalarında yaşanan hareketlilikle birlikte düşüşe geçti. Bitcoin’in Bitfinex gibi borsalardaki fiyatı neredeyse 9 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin fiyatında yaşanan bu birkaç yüz dolarlık düşüş birçok yatırımcıyı endişelendirdi.

Bitcoin’in son 24 saatlik grafiği

Bitcoin fiyatında yaşanan bu düşüş elbette yalnızca spot yatırımcılarını değil vadeli işlem yatırımcılarını da etkiledi. Öyle ki Datamish verilerine baktığımızda BitMEX’te son 24 saat içerisinde neredeyse 60 milyon dolarlık uzun pozisyonun tasfiye edildiğini görebiliyoruz.

BitMEX’te tasfiye edilen pozisyonlar

Volatilite Düşüyor

Kripto para piyasasındaki volatilite aslında geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde oldukça düşüktü. Skew tarafından paylaşılan bilgilere göre piyasanın 10 günlük volatilitesi, son bir yılın en düşük seviyesine kadar inmişti. Hatta Skew ekibi bunun “fırtına öncesi sessizlik” olabileceği yönünde bir yorum yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment