Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bir Hacker Grubu, 200 Milyon Dolarlık Kripto Para Çaldı

İsrail merkezli siber güvenlik şirketi ClearSky tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Doğu Avrupa konumlu olduğu tahmin edilen bir hacker grubu dünya çapında 200 milyon dolardan fazla kripto para vurgunu yaptı.

ClearSky, yayınladığı raporunda CryptoCore olarak bilinen bu hacker grubunun özellikle dev Bitcoin balinalarını hedef aldığını vurguladı. Teknik açıdan çok ileri seviyede olmadığı düşünülen grubun 2018 yılının başlarından beri çeşitli operasyonlarda bulunduğu belirtiliyor:

“Grup teknik açıdan çok gelişmiş olmasa da hızlı, sürekli ve verimli saldırılar gerçekleştiriyor. 2018 yılının Mayıs ayından beri aktif olduğunu düşünüyoruz ve ilk olarak o tarihlerde iz bıraktılar.”

CryptoCore’un Bitcoin balinalarının yanı sıra bazı borsalardaki üst düzey yöneticilerin bilgisayarlarına fidye yazılım gönderdiği de biliniyor. İkili doğrulamayı devre dışı bırakabildikleri tespit eden saldırganların bu tarihe kadar 20’den fazla kripto para borsasına da saldırdığı iddia ediliyor.

İsrail’i Hedef Aldı

Kripto para borsalarının, SWIFT gibi geleneksel para havale sistemlerine kıyasla çok daha düşük güvenlik önlemlerine sahip olduğu biliniyor ve bu da saldırganlara davetiye çıkartıyor. Jerusalem Post tarafından aktarılan bilgilere göre ilgili grup sadece İsrail içerisindeki kripto para borsalarından 70 milyon dolarlık vurgun yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment