Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü İsimden İlginç DeFi ve BitConnect Benzetmesi

Merkeziyetsiz finans uygulamalarının (DeFi) son günlerde kripto para sektöründe en çok konuşulan konuların başında geldiğine hiç şüphe yok. Özellikle Compound’ın token’i COMP’un Coinbase tarafından listeleneceğinin açıklanması ile başlayan furyada tam bir DeFi çılgınlığı boy gösterdi.

DeFi Coin’leri, BitConnect Yapısına Benziyor

COMP’un rekor yükseliş elde etmesinden sonra çok sert bir düşüş yaşaması, diğer DeFi uygulamalarına olan ilgi yüzünden çok fazla fark edilmedi. Compound’dan sonra Balancer’ın kendi token’i BAL’ın da benzer bir yükseliş elde etmesi, ilginin anında oraya kaymasına yol açtı.

Ünlü Bitcoin yatırımcısı ve sunucu Max Keiser ise DeFi coin’lerinin büyük bir çoğunluğunun BitConnect kripto para Ponzi yapısına benzediğini belirtti.

Keiser, mevcut DeFi uygulamalarının kripto paralarının yöntem ve temel olarak BitConnect’ten farklı olmadığını belirtti ve kendisine çok fazla katılan oldu. DeFi kesinlikle gelecek vaat eden bir sektör olsa da bu sektör içerisinde de dolandırıcılar ve insanları kandırmaya çalışanlar olduğu biliniyor.

ICO çılgınlığı dönemindeki gibi iyi ile kötüyü ayırmak ise yine kullanıcılara düşüyor. Bu sebeple DeFi tabanlı bir yatırım yaparken de çok dikkatli olmakta fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment