Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükseliş Eğiliminde Mi? Uzun Vadeli Yatırımcılar Düşüşü Satın Alıyor!

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları yaşanan son düşüşlere rağmen BTC varlıklarına ekleme yapmaya devam ediyor.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından sunulan veriler, kripto para piyasasında yaşanan son düşüşlere rağmen uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının varlıklarına ekleme yaptığını ortaya koydu. Uzun vadeli yatırımcılar, varlıklarını 155 gündür veya daha uzun süredir elinde tutan hesapları temsil ediyor.

Buna ek olarak kripto paralar özelindeki fiyat-kazanç oranı da benzer şekilde Bitcoin’in aşırı satılmış olabileceğini ve 27 bin dolar bandının kısa vadeli alım fırsatı sunabileceğini ortaya koydu. Yatırımcıların ilgisini kaybetmediği bu dengeli piyasa görünümünde uzun vadeli yatırımcıların alım yönlü işlemleri ağır basıyor.

Glassnode’un geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir başka on-chain tablosuna göre FTX’in iflasından bu yana artış gösteren uzun vadeli yatırımcılar mayıs ayı itibariyle dolaşımdaki tüm BTC’lerin %74‘ünü elinde tutuyor ve bu tüm zamanların rekor seviyesi anlamına geliyor.

Her ne kadar fiyat üzerinde volatil hareketler oluşsa ve kısa vadeli görünümde panik havası hakim olsa da uzun vadeli bakıldığında Bitcoin ağının güvenilirliği ve arzın giderek azalması yatırımcıları çeken faktörler arasında yer alıyor. Nicehash tarafından alınan verilere göre Bitcoin’in bir sonraki yarılanmasının (halving) 2 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenirken yatırımcıların ilgisi giderek artıyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,3 değer kaybeden BTC, yazım esnasında 27.597 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!