Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Bitcoin Konusunda Warren Buffett’a Arka Çıktı

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin (BTC) savunucularına karşı Warren Buffett’ın arkasında yer aldı.

Peter Schiff 8 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Buffett’ın Bitcoin karşıtı görüşleri nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer aldığını belirtti. Ekonomist ünlü yatırımcının başarı dolu kariyerini öne sürerek onu eleştirenleri daha temkinli davranmaları konusunda uyardı.

Ekonomist, ünlü yatırımcıya destek olduğu gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

CNBC için çalışan Bitcoin savunucuları Bitcoin hakkındaki çılgın görüşleri nedeniyle Warren Buffett’ı kınama konusunda hemfikir. Ancak belki de gazeteciler/şovmenler tüm zamanların en başarılı yatırımcılarından birinin yatırım görüşünü reddederken daha ihtiyatlı davranmalıdır.

Öte yandan Schiff, ünlü yatırımcının altını da iyi bir yatırım olarak görmediğini belirten bir kullanıcıya, Buffett’ın altını uzun vadeli bir yatırım aracı olarak tercih etmediğini çünkü doğası gereği altının herhangi bir ek değer üretemeyeceğini bunun yerine hisse senetlerini tercih ettiğini söyledi.

Ayrıca Schiff, Buffett’a bu görüşü konusunda katıldığını ancak altını herhangi bir itibari para birimine karşı tercih edeceğini de ekledi.

Warren Buffett yakın geçmişte pek çok kez Bitcoin’in herhangi bir değerinin olmadığını öne sürmüştü. Buna karşılık Skybridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, Buffett’ın yeni varlıkları benimsemesinin oldukça uzun zaman aldığını belirterek ona zaman tanınması gerektiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!