Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişi Boğa Tuzağı Mı? İşte Dikkat Edilmesi Gereken 3 Metrik!

Bitcoin (BTC) 25-30 bin dolar aralığında seyrederken boğa rallisi için izlenmesi gereken üç önemli metriğe dikkat çekildi.

On-chain analitik platformu Santiment 25 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı raporda, Bitcoin’in boğa rallisinin kalıcı olması için işlem hacminin, günlük aktif adreslerin, ve piyasa dolaşımının uyumlu çıktılar vermesi gerektiğine değindi. Santiment ayrıca yaşanan yükselişin boğa tuzağı olabileceğini ima etti.

Platform bu kapsamda işlem hacminin, 14 Mart tarihinde Bitcoin’in 25 bin doların üzerine çıktığı tarihten itibaren hızlı bir düşüş yaşadığını ve 30 bin doların aşılmasıyla beraber hacmin yılın başından bu yana en düşük seviyelere gerilediğini belirtti.

Ayrıca günlük dolaşımda bulunan Bitcoin’in de işlem hacmi gibi mart ayında gerçekleşen küçük bir miktar yükselişten sonra büyük ölçüde gerilediğine raporda yer verildi.

Öte yandan ağ üzerinde etkileşime giren günlük cüzdan sayısı diğer iki metriğin aksine daha pozitif bir görüntüye sahip oldu. Ancak platform, metriğin 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleşen boğa rallilerinde gösterdiği performansın çok altında kaldığına dikkat çekti. Raporda, 2023 yılının başından bu yana Bitcoin fiyatının %65 artış gösterirken günlük aktif adreslerin %11 artış gösterdiği belirtildi.

Raporda, mevcut çıktıların tam anlamıyla karamsar bir tabloya işaret etmese de bir boğa rallisi öncesinde on chain verilerde de iyileşme görülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Ayrıca balina aktivitelerinin ve yatırımcı maliyetlerinin de boğa rallisi öncesinden dikkat edilmesi gerekilen faktörler olduğunun altı çizildi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %1 değer kaybeden BTC, son 24 saat içerisinde %0,2 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 27.400 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!