Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı Kripto Firmasını Suçladı, SEC Mesajları İfşaladı!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) finans ve teknoloji şirketi Hydrogen Technology ve piyasa yapıcı Moonwalkers’in 5 üst düzey çalışanı hakkında fiyat manipülasyonu suçlamasında bulundu.

DOJ tarafından 24 Nisan tarihinde yayınlanan bir iddianamede, kripto para projesi Hydro (HYDRO) bağlantılı 5 kişinin fiyat manipülasyonu kapsamında suçlandığı belirtildi. Hydrogen Technology’den 4 yetkili ve Moonwalkers CEO’su Tyler Ostern geçtiğimiz günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davayı kaybetmiş ve 2,8 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Hydrogen Technology Corp. eski CEO’su Michael Ross Kane; Hydrogen’in finansal mühendislik şefi Shane Hampton ve George Wolvaardt, Hydrogen şirketinde blokzinciri mühendisi olan Andrew Chorlian ve Moonwalkers’ın eski CEO’su Tyler Ostern suçlamaların merkezinde yer alan isimler oldu.

İddianameye göre, Moonwalkers Trading firmanın baş teknoloji sorumlusu olan Wolvaardt, HYDRO için yüksek talep varmış gibi görünmesini sağlayarak belirli dönemlerde bir dizi yüksek değerli sahte emir gerçekleştiren bir ticaret botu tasarladı. Bot aynı zamanda benzer hesaplardan büyük miktarlarda token alıp satarak wash trading suçuna aracılık etti. DOJ, Hydro’nun fiyatının yapay olarak manipüle edilmesinin ardından, suç ortaklarının ellerindeki varlıkların büyük bir kısmını satarak yaklaşık toplam 2 milyon dolar haksız kazanç elde ettiklerini öne sürdü.

3 saniyede 1 milyon dolar sahte hacim

Kane ve Ostern arasındaki şirket için konuşmaları ifşalayan SEC raporlarında çarpıcı ifadelere yer verildi. İkilinin titiz bir çalışma ile önce token’ı yavaş bir şekilde pumpladığı ve bot ile düşük bir satış baskısı oluşturduğu bu konuşmalarda ortaya çıktı. Ostern, Kane’e botunun “bir milyon” hydro token’ın alınıp satıldığı yanılsamasını yaratmasının “3 saniye” sürdüğünü söyleyerek övündü. Ostern gönderdiği mesajda bunun “yaklaşık yarısının” sahte olduğunu dile getirdi.

Öte yandan HYDRO’nun borsa listelemeleri noktasında da tüm bu PUMP/DUMP şemasına hizmet edecek bir strateji güdüldü. Hydrogen cephesi ve Kane bu süreçte, HYDRO’yu daha yüksek hacimli ve daha köklü borsalarda listeleyebilmek için mümkün olduğunca çok sayıda düşük işlem hacimli platformda listeleme stratejisi kullandı.

Dosyanın detaylarında, yöneticilerin ciddi anlamda satış yapmak için FOMO’nun başlamasını beklediğine yer verildi. Aktarılan bilgilere göre ne zaman ki FOMO ortamı oluştu, Moonwalkers’ın piyasa yapıcı botları küçük alımlar yaparken CEO’lar yüklü şekilde satışa başladı.

SEC, tahmin edilebileceği gibi HYDRO token’ın arkasındaki teknolojik vaatlerin neredeyse hepsinin sahte olduğunu ve varlığın teknik olarak hiçbir özel işlevi bulunmadığını ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!