Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Bir Kripto Para Davasında Daha Kazanan Taraf Oldu: 2,8 Milyon Dolarlık Zafer!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), finans ve teknoloji şirketi Hydrogen Technology ve eski CEO’su Michael Ross Kane’i fiyat manipülasyonuyla suçladığı davayı kazandı.

New York Bölge Mahkemesi, SEC tarafından açılan ve 7 aydır devam eden kripto para manipülasyon davasında, Hydrogen Technology ve eski CEO’su Michael Ross Kane‘i suçlu bularak 2,8 milyon dolarlık para cezasına karar verdi. Bu cezanın 260.000 dolarlık kısmını Kane bireysel olarak ödeyecek ve kalan kısmı Hydrogen Technology’den temin edilecek.

Davanın detaylarına göre Hydrogen Technology piyasa yapıcısı Moonwalkers Trading ortaklaşa olarak yerel token Hydro’nun (HYDRO) hacmini ve fiyatını manipüle etti. SEC, Kane ve Moonwalkers CEO’su Tyler Ostern‘in 2018 yılında HYDRO’nun piyasaya sürülmesinin ardından sahte bir market hacmi ve yanıltıcı verilerle fiyat manipülasyonu yaptığını belirtti.

SEC, bu suni piyasa hacimleri ve ticaret botları sayesinde kullanıcıları HYDRO’ya çeken Kane ve Ostern’in ellerindeki tokenları şişirilmiş piyasada satarak 2 milyon doların üzerinde kar elde ettiğini ortaya koydu.

SEC 28 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı tebligatta, Hydrogen ve Moonwalkers Trading’e kayıt dışı menkul kıymet satışı ve piyasa manipülasyonu suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

CoinGecko verilerine göre HYDRO, 0,0015 dolar seviyelerinden yaklaşık %40’lık bir düşüşle 0,000951 dolar seviyelerine geriledi. HYDRO, yazım esnasında 0,00129 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!