Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Kripto Projesi ve Piyasa Yapıcısına Suç Duyurusu: Menkul Kıymet Satışı ve Manipülasyon İddiası

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), finans ve teknoloji şirketi Hydrogen ve piyasa yapıcı Moonwalkers Trading hakkında piyasa manipülasyonu ve kayıtsız menkul kıymet satışından dolayı suç duyurusunda bulundu.

SEC 28 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı tebligatta, Hydrogen ve Moonwalkers Trading’e kayıt dışı menkul kıymet satışı ve piyasa manipülasyonu suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. SEC Hydrogen’in, yerel tokenı Hydro Token’ı 2018 yılında ödül programları ve airdrop yoluyla dağıttığını ayrıca projelerini finanse edebilmek amacıyla ticaret platformu aracılığıyla doğrudan kullanıcılara satış yaptığını öne sürdü.

SEC, 2018 Ocak ayından itibaren Hydrogen’in Hydro Token’ı piyasaya sürerek ödül programları ve airdroplar aracılığıyla halka dağıttığını daha sonrasında ise 2018 Ekim ayında Moonwalkers Trading ile iş birliği yaparak sahte işlemlerle Hydro Token’ın piyasa görünümünü güçlü gösterecek bir ticaret botu kullandıklarını ardından ellerindeki tokenları şişirilmiş piyasada sattıklarını iddia etti.

Öte yandan SEC’in icra biriminden Carolyn Welshhans, şirketlerin menkul kıymet satışlarını ödül, tazminat, promosyon ve benzeri yöntemler adı altında veriyor olmasının bunların menkul kıymet satışı olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini belirtti.

SEC belirtilen suçlamalar neticesinde, Hydrogen ve CEO’su Michael Kane hakkında para cezası, kalıcı ihtiyati tedbir cezası ve finansal piyasalardan men cezası talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!