Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle, USD Coin’i (USDC) Beş Yeni Ağda Piyasaya Sürmeyi Hedefliyor

USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, kripto para piyasasının en yüksek ikinci piyasa değerine sahip stablecoin’inin piyasa konumunu güçlendirmek adına beş yeni blockchain’de erişime açacaklarını duyurdu.

Circle 27 Eylül tarihinde San Francisco’da düzenlenen Converge22 etkinliğinde, piyasa konumunu güçlendirmek ve daha fazla erişimi desteklemek adına USDC’nin beş yeni blockchain’de daha erişime açılacağını duyurdu.

Şirket 2023 yılının başlarında Cosmos (ATOM) ekosistemine girme planlarının yanı sıra sene sonuna kadar Arbitrum One, NEAR Protocol (NEAR), Optimism (OP) ve Polkadot (DOT) ağlarına entegre olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Genişlemenin sonucunda USDC halihazırda 9 blockchain’deki desteğiyle beraber toplamda 14 blockchain’de yayında olacak. En yakın rakibi Tether’in (USDT) ise an itibariyle 13 blockchain’de desteği bulunuyor. Genişlemenin sonucunda diğer ağlarda olduğu gibi yakma ve basma mekanizmaları bu ağlara da kurulacak. Bir USDC iki farklı ağ arasında transfer edildiğinde orijinal ağda bulunan USDC yakılacak ve hedef ağda yeni bir USDC basılacak.

USDC piyasa sürüldüğü tarihten itibaren kısa bir süre içerisinde piyasa içerisindeki payını hızla büyütmüş olsa da son zamanlarda zor günler geçiriyor. Özellikle Tornado Cash vakasından sonra birçok proje USDC ile yollarını ayırdı. Ayrıca Binance ve WazirX’in USDT ve BUSD likiditesini güçlendirmek adına USDC’yi desteklemeyeceklerini açıklamaları da stablecoin için piyasa hakimiyetini kaybetmesine neden oldu.. Ağustos ayından bu yana 6 milyar dolarlık piyasa değeri kaybeden USDC bu genişlemeden karlı çıkmayı umuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!