Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA, Shimmer Ağını ve Yeni Token’ını Kripto Para Topluluğuna Tanıttı

Popüler kripto para birimi IOTA, kritik değere sahip katman 1 ağı olan Shimmer’ı 2 aylık test sürümünün ardından kripto para topluluğuna tanıttı.

IOTA vakfı tarafından paylaşılan bir blog gönderisine göre ağın geleceğinde kritik bir değere sahip katman 1 ağı “Shimmer” 2 aylık test sürecinin ardından nihayet hazır hale geldi. Basit olarak anlatmak gerekirse Shimmer ağı, katman 1 üzerinde çalışan NFT‘leri, stablecoinleri, fan tokenları ve diğer birçok blockchain yeniliğini ücretsiz olarak tokenize etme görevini üstlenecek. Shimmer’ın benzersiz tokenleştirme kabiliyeti, kullanıcılara katman 1 tokenlerini ve NFT’leri basma, yönetme veya yakma yetkisi verecek.

Geliştiriciler tarafından paylaşılan açıklamada söz konusu katman 1 yapısının diğer geleneksel blockchainlere göre çok daha hızlı ve kapasiteli şekilde çalışacağı belirtildi.

Ölçeklendirme konusunda da iddialı bir giriş yapan Shimmer, birlikte çalışabilirlik ve entegre edilebilirlik kapsamlarında kullanıcılara kolaylık tanıyacak ve bu geliştirmeler sayesinde kendisine bağlı herhangi bir katman 2 akıllı sözleşme ile koordine şekilde çalışabilecek.

Ağın yerel token’ı olan SMR bu yılın başında ekosisteme dahil olan kullanıcılara dağıtılmıştı ve aktarılan yeni bilgilere göre kullanıcılar artık söz konusu tokenları Firefly cüzdanlarını kullanarak talep edebilecekler. Ayrıca popüler kripto para borsası Bitfinex’in SMR token için lansman ortağı olduğu biliniyor. Yerel token olarak işlev görecek SMR’nin ekosistem içerisinde çok yönlü kullanım imkanları tanıyacağının ve bu işlemler sırasında herhangi bir işlem ücreti alınmayacağının altı çiziliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!