Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’dan Ülkenin En Büyük Yerel Kripto Para Borsası Mercado Bitcoin’e İnceleme

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), yaklaşık 4 milyon kullanıcıya sahip kripto para borsası Mercado Bitcoin’den detaylı bilgi talebinde bulundu.

Brezilya yerel gazetesi Estadao tarafından yapılan habere göre Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kripto para borsası Mercado Bitcoin’den son iki yılda piyasaya sürdüğü sabit gelirli ERC-20 tokenları hakkında bilgi vermesini istedi. Yapılan açıklamaya göre CVM, Mercado Bitcoin’in sabit gelirli tokenlar sayesinde toplanan para miktarını ve katılan yatırımcıların bir listesini talep ediyor. CVM sözcüsüne göre talep edilen belgeler regüle edilmeye çalışılan kripto para piyasasına tavsiyeler ve rehberlik sağlamak olarak nitelendirilecek.

Yetkililer ile uyum içinde çalışmaya yönelik sinyaller veren borsa, söz konusu taleplere karşılık şu açıklamalarda bulundu:

Legal bir kitle fonlaması ve yatırım yöneticisi platformu olarak sahip olduğumuz yetkiler dışında menkul kıymetlerin halka arzını gerçekleştirmiyoruz. Bununla birlikte dijital varlık hizmet sağlayıcılarının düzenlenmesini desteklediğimizi belirtmek isteriz.

Son dönemdeki operasyonlar ile birlikte Brezilya hükümetinin, söz konusu Bitcoin (BTC) yasasını onaylamadan önce yerel borsalar üzerinde üstünlük kurmaya çalıştığı ve genel çaplı bir “temizliğe” gittiği görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!