Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Federal Polisinden 6 Kripto Para Borsasına Eş Zamanlı Operasyon: Milyonlarca Dolar Kripto Paraya El Koyuldu

Brezilya Federal Polisi, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama soruşturması kapsamında ismi açıklanmayan 6 kripto para borsasına eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Brezilya federal polis raporuna göre vergi kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama yaptıkları tahmin edilen 6 farklı kripto para borsasına baskın düzenledi. Colossus Operasyonu adıyla yürütülen baskınların, São Paulo‘daki bir ceza mahkemesi tarafından verilen 101 tutuklama emri yerine getirilene kadar devam etmesi planlanıyor. 130 yerel polisin ve 28 Federal Ajanın katıldığı operasyona 37 arama ve el koyma emrinin de dahil olduğu biliniyor.

Federal polisler tarafından araştırılan söz konusu suçların 2017-2021 yılları arasında işlendiği ve halen daha devam ettiği iddia edildi. Öte yandan Brezilya Federal Polisinin ismi açıklanmayan borsalara ait 238 milyon dolarlık varlığı dondurduğu bildirildi. El koyulan bu varlığın yanı sıra Brezilya’da faaliyet gösteren 28 kripto para borsasını etkileyen ve açıklanmayan miktarlarda kripto varlığa da el koyulduğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!