Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su LUNC Yakımı Hakkındaki Soru İşaretlerini Giderdi: Yatırımcıları Ne Bekliyor?

Dünyanın en yüksek hacmine sahip kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), TerraClassic (LUNC) yakımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao 23 Eylül tarihinde katıldığı soru-cevap yayınında katılımcılardan gelen, “Binance’te gerçekleşen her LUNC işlemi için %1,2’lik LUNC yakım vergisini desteklemeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna olumsuz yanıt verdi. Daha sonrasında Binance’in resmi web sitesinde yayınladığı açıklamada ise belirli koşulların gerçekleşmesi halinde yakım yapılabileceğini belirtti.

CZ açıklamasında, böylesine bir yakım protokolünün öncelikle ağ dahilinde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti. CEO, Binance’in tek başına yakım vergisi almaya başlamasının LUNC kullanıcılarını başka borsalara yönlendireceğini öne sürerek bunun etkili bir seçenek olmadığını söyledi.

Öte yandan şirket olarak topluluğun isteklerine cevap vermeyi düşündüklerini belirten CZ alternatif olarak kullanıcıların istekleri dahilinde LUNC işlemlerinde %1,2 yakım vergisi ödeyebilecekleri bir sistem getirilebileceğini belirtti. Vergi ödemeyi kabul eden hesapların Binance’te tutulan toplam LUNC’nin %25’ine ulaşması durumunda, yakım vergisinin kabul eden hesaplara uygulanmaya başlanabileceğini ifade etti.

Üçüncü aşamada vergi ödeyen hesapların Binance’teki toplam LUNC ticareti hacminin %50’sine ulaşması durumunda tüm borsa dahilinde LUNC işlemlerinde %1,2 yakım vergisi getirilebileceğini belirten CEO, vergi seçeneği kullanıcılara sunulduktan sonraki bir ay içerisinde %25 sınırına ulaşılamazsa veya gelecekte tekrar %25’in altına düşülürse vergi seçeneğinin kaldırılacağını belirtti.

LUNC yakımının fiyatı olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Öte yandan Binance öncülüğünde alınan yakım vergisi kararını diğer borsaların da takip etmesi halinde yatırımcıların beklentiyi satın alabileceği ve fiyatın arzdan bağımsız olarak hareket edebileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!