Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Dogecoin (DOGE) Açıklaması: Bir an önce PoS sistemine geçmeli

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin popüler meme kripto para birimi Dogecoin’in (DOGE) Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçmesi gerektiğini ifade etti.

Vitalik Buterin geçtiğimiz günlerde kripto para analitik firması Messari tarafından düzenlenen bir konferansa online olarak katıldı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Buterin’e göre popüler meme token Dogecoin ve gizlilik tabanlı çalışan Zcash’in (ZEC) bir an önce PoS sistemine geçmesi gerekiyor. Buterin, bu geçiş ile birlikte bahsi geçen kripto paraların daha güvenli ve doğa dostu olacağını savundu.

Bunun yanı sıra halihazırda Dogecoin’in yol haritasında PoS’a geçişin yer aldığı biliniyor. Yol haritasında söz konusu sistemsel değişikliğin tarihi konusunda bir bilgi yer almıyor. Ayrıca gizlilik temelli çalışan ve sektörün major altcoinlerinden sayılan Zcash’in de yol haritasında PoS’a geçiş yer alıyor. Geçen sene bir Zcash geliştiricisinin paylaştığı gönderiye göre söz konusu geçiş işleminin en geç 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

Ethereum’un 15 Eylül’de Merge güncellemesiyle birlikte PoS sistemine geçişinin ardından piyasa değerine göre ilk 20’de yer alan kripto paralar arasında İş Kanıtı (PoW) sistemi ile çalışan yalnızca 3 tane kripto para kalmıştı. Bu 3 kripto para arasında Bitcoin (BTC), Dogecoin ve Ethereum Classic (ETC) yer alıyor. Dogecoin’in aksine Bitcoin ve Ethereum Classic için bir sistemsel değişiklik şuan için söz konusu bile değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!