Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı Rostin Benham: Bitcoin (BTC) bizim tarafımızdan denetlenen bir piyasada 2x yapabilir

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Benham, CFTC tarafından düzenlenen bir piyasada Bitcoin’in (BTC) iki katına çıkabileceğini belirtti.

Rostin Benham 28 Eylül tarihinde NYU Hukuk Okulu’nda katıldığı sohbette iyi düzenlenmiş bir piyasada büyümenin gerçekleşebileceğini bu kapsamda düzenleyici kurumun CFTC olması durumunda Bitcoin fiyatının iki katına çıkabileceğini belirtti.

Benham konuşmasında, kurumların piyasaya girişinin hızlanması için regülasyonun şart olduğunu öne sürdü. Banka dışı kripto kurumların şu ana kadar regülasyonlarla oldukça hızlı uyum sağladıklarını belirten Benham, şirketlerin düzenlemeler sayesinde “eşit bir oyun alanında” rekabet etmesinin sağlandığını ifade etti.

Öte yandan kurumun kaynak sıkıntılarından bahseden Başkan Benham, şu anda bütçenin kongre tarafından belirlendiğini ve bunun birçok durumda kurum için zorluk çıkardığını belirtti. Rostin Benham bu nedenle CFTC’nin regülatör olması durumunda kapsamındaki kripto para şirketlerinden belli bir miktar ücret almasına izin verecek yasa tasarını desteklediğini söyledi.

CFTC’nin şimdilik “yetersiz yetkilerden” dolayı piyasayı yeterince denetleyemediğini ve müdahalelerde zorluk çektiğini belirten Başkan Benham, ticari platformları ve aracıları izlemek için gerekli araçlara sahip olmadıklarını ve genelde eksik kaldıkları noktaların çaba değil yetki eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!