Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terraform Labs’tan CEO Do Kwon Hakkında Açıklamalar: LUNC hiçbir zaman menkul kıymet olmadı, olayı politikleştiriyorlar

Terraform Labs sözcüsü CEO Do Kwon’un konumunun fiziksel güvenliği gerekçesiyle paylaşılmadığını ve Güney Kore’nin bu olayı çok fazla politikleştirdiğine dair açıklamalarda bulundu.

Terra CEO’su Do Kwon hakkında The Wall Street Journal‘a (WSJ) konuşan Terraform Labs sözcüsü, Do Kwon ve ailesinin “fiziksel güvenlik riskleri” sebebiyle konumunu açıklamayacağını ifade etti. Mayıs ayında yaklaşık 40 milyar dolarlık bir çöküşe sebebiyet veren ve binlerce kullanıcıya mağdur eden Terra krizinin üstünden aylar geçtikten sonra CEO Do Kwon ve ekibi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Karar geçtiğimiz haftalarda Güney Kore mahkemesi tarafından duyuruldu.

Yetkililer geçtiğimiz günlerde Singapur hükümetine Do Kwon’un pasaportunu iptal etmeleri konusunda talepte bulunmuştu. Pasaportlar Singapur tarafından iptal edildi fakat ve Kwon ve 5 arkadaşının ülkeden çoktan ayrıldıkları fark edildi. Bunun ardından “açıkça kaçak” olarak nitelendirilen Do Kwon hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Terraform Labs sözcüsü konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Endüstrideki çoğu kişi gibi, Koreli finansal yetkililerde yakın zamanda uslüp değişikliğine gittikler ve Luna’yı bir menkul kıymet olarak lanse ettiler. Fakat Luna Classic bir menkul kıymet değil ve hiçbir zaman da olmadığına inanıyoruz. Bu davanın son derece politize hale geldiğini ve ne yazık ki yetkililerin Güney Kore yasaları tarafından güvence altına alınan temel hakları korumadaki başarısızlığını gösterdiğini düşünüyoruz.

Her ne kadar Do Kwon ve Luna Foundation Guard (LFG) bir kaçaklık durumunun olmadığını ve bu konuda bir efor sarf edilmediğini öne sürse de Güney Kore’nin ve Interpol’un detaylı aramaları devam ediyor.Do Kwon ve ekip arkadaşları adına konuşan sözcü ise “Do Kwon’un konumu, kendisi ve ailesi için devam eden fiziksel güvenlik riskleri nedeniyle özel bir meseledir, konumu hakkında açıklama yapmayı reddediyorum” ifadelerinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!