Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yükselişi Devam Edecek mi, Güncel Veriler Ne Durumda?

2 Ağustos günü 12 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin, şu an için 11 bin-11 bin 500 dolar aralığında seyrediyor. Bitcoin fiyatı önümüzdeki günlerde yeniden yükselişe geçecek mi, 12 bin seviyesi yeniden görülecek mi büyük bir merak konusu. Glassnode’un aktardığı veriler ise Bitcoin’de beklenen yükselişin biraz ertelenebileceğine işaret ediyor.

Glassnode’un hazırladığı rapora göre Bitcoin ağı geçtiğimiz hafta boyunca oldukça hareketliydi. Bu süreç içerisinde Bitcoin ağında yapılan toplam işlem sayısı kayda değer miktarda arttı. Bu veri aslında biraz bearish sayılabilir. Çünkü Bitcoin fiyatının yükselmesiyle birlikte HODL yapan yatırımcıların sayısı azalmış gibi görünüyor. Bu da Bitcoin’in yeni bir satış baskısı altında kalmasına yol açabilir.

Aşağıdaki tabloda da görülebileceği üzere Bitcoin ağının durumu genel olarak iyi görünse de birikim yapan yatırımcıların, başka bir deyişle HODL yapan yatırımcıların sayısı azalmış gibi görünüyor. Bu süreç içerisinde ağdaki likidite büyümüş olsa da borsalardaki hacimde de bir düşüş görüldü. Glassnode’a göre bunun sebebi sabitkoin arzının yetersiz kalmasıydı.

Bitcoin ağının genel görünümü, Kaynak

Yeni Bir Düşüş Gelebilir

HODL yapanların sayısı azalmış olsa da bu Bitcoin’in kesinlikle düşüşe geçeceği anlamına gelmiyor. Çünkü yukarıdaki tabloda da görülebileceği üzere ağın genel durumu hala iyi durumda. Glassnode ekibi Bitcoin’in mevcut durumunu ve yatırımcıların algısını değerlendirdikten sonra Bitcoin’in şu anda bearish bölgede mi yoksa bullish bölgede mi olduğunu da hesapladı ve şu anki durumun boğaların lehine olduğu sonucuna vardı.

Bitcoin şu anda hala bullish bölgede

Hal böyleyken Bitcoin’in sağlıklı bir tablo çizdiği söylenebilir. Fakat Glassnode ekibi bu noktada yatırımcıları olası bir düşüşe karşı uyarıyorlar. Kripto para piyasası geçtiğimiz aylarda S&P500 gibi hisse piyasalarıyla benzer bir performans sergiledi. Glassnode’un araştırmalarına göre hisse piyasasında yaşanabilecek olası bir düşüş, kripto para piyasasında da yeni bir düşüşü tetikleyebilir. Bu noktada 12 Mart 2020’de yaşanan çöküşü hatırlatan Glassnode ekibi yatırımcıları şimdiden uyarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment