Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’sundan Umut Veren Kripto Para Açıklaması

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ABD Doları’nın gidişatını yorumladı ve kripto para sektörünün güncel durumunu değerlendirdi.

Global para birimi olarak kabul edilen ABD Doları son aylarda ciddi miktarda zayıfladı ve bu süreçte euronun, altının ve Bitcoin gibi varlıkların değer kazandıklarını gördük. Goldman Sachs analistleri bu süreçte ABD Doları’nın iyi durumda olmadığını ve ABD Doları’na yeni rakipler çıkabileceğini açıkladılar.

Bloomberg ekibi geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili bir yazı hazırlayıp ABD Doları’na rakip olabilecek bazı ürünleri değerlendirdi. Bu yazıda euronun, altının ve kripto paraların avantajları ve dezavantajları sıralandı.

Dolar Zayıflıyor

ABD Doları ile kripto paralar arasındaki farkları yorumlayan Brad Garlinghouse, Bloomberg’ün yayınladığı bu yazıya Twitter üzerinden yanıt verdi.

Doların global finans sisteminin belkemiği olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır. Brad Garlinghouse da bunu kabul ediyor ancak doların artık eskisinden çok daha zayıf durumda olduğunu söylüyor. Kendisi bunu söylerken dolar ile kripto paralar arasında da bir kıyaslama yapıyor.

Garlinghouse devletlerin bundan bir sene öncesine kadar kripto paralara dolandırıcılık, sahtekarlık olarak baktıklarını hatırlatıyor. Fakat aradan geçen bu bir sene içerisinde Japonya ve İngiltere gibi ülkelerin dijital paraları araştırmaya başladıklarını, birçok devletin blockchain ile ilgili yeni projeler geliştirmeye başladığını gördük.

Alternatiflere Geçiş

Kripto paralar aradan geçen bu süreç içerisinde kayda değer bir performans sergilediler ve çok daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladılar. Bunun sonucunda kripto para piyasasının da büyüdüğünü ve değer kazandığını gördük.

Garlinghouse’un yorumlarına göre ABD Doları’nın zayıfladığı bu süreçte kripto para piyasası büyümeye devam etti. Öyle ki dolar bundan bir yıl öncesine kıyasla %3 oranında değer kaybetmişken kripto para piyasası aynı süreç içerisinde %70’den fazla büyüme gösterdi.

Ripple CEO’su bunu söyledikten sonra geleceğe dair de bir öngörüde bulunuyor ve insanların itibari paralara duydukları güveni zamanla kaybedeceklerini vurguluyor. Onun görüşlerine göre itibari paralar tıpkı doların durumunda olduğu gibi değer kaybedecekler ve insanlar alternatiflere yönelmeye başlayacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment