Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Açıkladı: Milli Dijital Para Projesini Değerlendiriyoruz

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey dijital merkez bankası paralarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

İngiltere geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde dijital paralarla ilgili çok daha kapsamlı araştırmalar yapmaya başladı ve bu konudaki çalışmalarını hızlandırdı. İngiltere Merkez Bankası Başkanı tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak ülkenin bu alandaki çalışmalarını durdurmak gibi bir niyetinin olmadığını söyleyebiliriz.

Araştırmaya Devam

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ülkedeki genç öğrencilerle çevrim içi olarak bir araya geldi ve öğrencilerin bazı sorularını yanıtladı. Bailey bu webinar sırasında dijital paralarla ilgili de bazı açıklamalar yaptı ve Merkez Bankası’nın bu alandaki çalışmalarından bahsetti.

Andrew Bailey dijital paralara ilişkin olumlu bir yorum yaparak bunların önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ciddi bir gelişme gösterebileceklerini söyledi. Bailey bunun üstüne İngiltere Merkez Bankasının dijital para çalışmalarının devam ettiğini ancak bankanın henüz bu konuda kesin bir sonuca varmadığını belirtti. Bloomberg’ün aktardığı bilgilere göre Bailey’nin konu hakkındaki yorumu şöyle oldu:

İngiltere Merkez Bankası olarak kendi dijital paramızı geliştirmeli miyiz, geliştirmemeli miyiz diye araştırmaya devam ediyoruz. (Dijital merkez bankası parası) hem ödeme işlemlerini hem de toplumsal yaşamı ciddi ölçüde etkileyeceği için bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment