Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişi Kısa Vadeli Yatırımcıya Yaradı: Fakat Bir Grup Büyük Risk Altında!

On-chain analiz platformu Glassnode, kripto para piyasasına ilişkin güncel bir rapor paylaştı.

Glassnode tarafından haftalık on-chain analizine göre Bitcoin fiyatlarında güçlü bir toparlanma yaşandı ve kısa vadeli yatırımcıların %75’i kara geçti.

Bunun yanı sıra, raporda sürekli vadeli işlem piyasalarının Bitcoin fiyat hareketleri üzerindeki etkisi de ele alındı.

Sürekli vadeli işlem piyasaları, fiyat hareketlerine duyarlı kaldıraç ve açık pozisyon modelleriyle izleniyor. Binance, Bybit ve OKX gibi borsalar toplam açık pozisyonların %84’ünü oluşturdu.

Piyasa dalgalanmaları sırasında kaldıraçlı uzun pozisyonlar tasfiye edildiğinde önemli düşüşler görüldü. Fiyat artışı, kısa vadeli yatırımcılar için olumlu bir kar ortamı sağladı:

Bitcoin fiyatı güçlü bir toparlanma göstererek 68 bin doların üzerine çıktı ve sürekli vadeli işlemlerde yükselişi katalize etti. Fiyattaki değerlenme, kısa vadeli yatırımcılar grubuna çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı da sağladı; coinlerinin %75’i artık karda tutuluyor.

Kısa vadeli yatırımcı davranışları öne çıktı

Bitcoin’in son fiyat artışı, kısa vadeli yatırımcıların harcama davranışları, kar/zarar dengesi ve borsa rezervlerindeki değişiklikler üzerine önemli etkiler yarattı.

Kısa vadeli yatırımcıların borsa rezervlerindeki değişimler, Bitcoin’in tutma veya satma eğilimlerini ortaya serdi.

Büyük borsaların açık pozisyonlardaki ağırlığı ve kaldıraçlı pozisyonların tasfiyesi, Bitcoin fiyatlarının volatilitesine katkıda bulundu. Son haftalardaki fiyat artışı, kısa vadeli yatırımcılara yararken kısa (short) vadeli işlem tutan yatırımcıları büyük risk altında soktu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!