Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Yatırım Firması Bitcoin Şirketi İçin Fiyat Hedefini Yüzde 30 Yükseltti

570 milyon dolar yöneten yatırım firması Canaccord Genuity, Bitcoin madencisi şirket hakkında paylaştığı raporla dikkat çekti.

Canaccord kısa süre önce paylaştığı raporda, Bitcoin madencisi Iris Energy’ye yer verdi. Iris Energy’nin sektörün lideri olacak şekilde hareket ettiğini belirtilirken şirketin fiyatı hedefi 12 dolardan 15 dolara yükseltildi.

Raporda, Sydney merkezli Iris Energy’nin yüksek performanslı bilgisayar seçenekleri ve geniş enerji kaynakları ile dikkat çektiği öne çıkarıldı.

Şirket, Childress, Texas’ta ikinci yarıda başlayacak pilot projeleri ile Bitcoin madenciliği, bulut bilişim ve yapay zeka (AI) konumlandırması alanlarında önemli adımlar attı.

Canaccord analistleri, Iris Energy’nin 2024 yılında 510 megavat (MW) veri merkezi inşa edeceğini ve toplamda 2,160 MW enerji kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, 1 gigawatt (GW) üzeri bir gelişim pipeline’ına da sahip olduklarını eklediler.

Iris Energy’nin hisse fiyatı, bugün Nasdaq’ta %1,6 artış göstererek 11,06 dolara yükseldi. Son aylarda madencilik hisseleri, Core Scientific’in yapay zeka anlaşmasıyla birlikte yeniden değerlendirildi.

Bu durum, yapay zeka ve yüksek performanslı bilgisayar (HPC) fırsatlarının Bitcoin madencilik alanında alternatif ve daha karlı kullanım senaryoları sunabileceğini gösteriyor.

Geötiğimiz 2 haftalık süreçte milyarlarca dolarlık nakit akışı çekmeyi başaran Bitcoin madencilik şirketleri için işler şimdilik yolunda görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!