Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişinde ABD’li Yatırımcıların Parmağı Var: Coinbase Prim Oranında Artış!

Bitcoin’deki (BTC) ani fiyat hareketi esnasında Coinbase’deki prim oranı artışı ABD’li yatırımcıların alım baskısını gözler önüne serdi.

Bitcoin 24 Ekim Salı gecesi TSİ 01.00 sularında %10’luk bir yükselişe ev sahipliği yaptı. Yaşanan bu ani hareketlilik Bitcoin fiyatının farklı borsalarda farklı fiyatlardan işlem görmesine yol açtı. On-chain analiz platformu CryptoQuant verileri Binance ve Coinbase arasında dikkat çeken bir farklılığı gözler önüne serdi.

Verilere göre yükseliş esnasında Coinbase’deki BTC/USD işlem çifti Binance’deki BTC/USDT‘ye kıyasla 0,53 prim oranına ulaştı. Uzmanlar, artan prim oranının Coinbase’de gerçekleşen daha yüksek satın alım baskısından kaynaklandığını belirtti. Coinbase Bitcoin prim endeksi, diğer borsalar ile fiyat farkını ölçmek için kullanılıyor.

Piyasa yorumcularına göre özellikle BlackRock spot Bitcoin ETF başvurusunun ön onay niteliği taşıyan DTCC listelenmesi, ABD’li yatırımcıları alım yönlü harekete geçirdi. ABD’li kullanıcıların artan alım baskısının Bitcoin fiyatındaki yükselişin tetikleyici faktörlerinden biri olduğu düşünülüyor.

ABD’de ilk defa spot Bitcoin ETF onayına bu kadar yaklaşılırken ABD’li kurumsal yatırımcıların hazırlıklara başladığı ve Coinbase’deki alım baskısının bundan kaynaklandığı şeklinde yorumlandı. 

Uzun süredir hacim açısından kıtlık çeken Bitcoin’e ABD’ cephesindeki yatırımcıların spot ETF onayı doğrultusunda tekrardan can suyu olma ihtimali her geçen gün artıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!