Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükseliyor, Altcoinler Ne Durumda?

Analsitlere göre Bitcoin emin adımlarla yükseliyor fakat, altcoinler bu yükselişten pek etkilenmişe benzemiyor. Özellikle DeFi coinleri başta olmak üzere çoğu altcoin hala negatif bölgede yer alıyor. 

Bitcoin, geçtiğimiz hafta OKEx haberinin yatırımcı üzerinde yarattığı olumsuz hava ile 11 bin 200 dolara kadar geriledi. Lider koin son günlerde ise bu istikrarlı bir artış yakalayarak, 11 bin 500 dolarlık barajı aştı ve fiyatını 11 bin 800 dolara kadar yükseltti.

Analist Nick Chong’a göre Bitcoin’in, S&P 500 gibi diğer varlıklar düşerken yükseliş göstermesi lider koinin geleneksel piyasalardan ayrışmaya başladığı anlamına geliyor. Şu an Bitcoin, altından da daha iyi performans sergiliyor. Bitcoin son 2 gün içinde yaklaşık 300-400 dolar değer kazandı; dolar, seçim öncesi durumlar ve belirsiz teşvik paketi yüzünden düşerken BTC yükselişi de pekişti.

bitcoin-yukseliyor-altcoinler
24 saatlik fiyat değişimini gösteren BTC grafiği. Kaynak

Çoğu analist Bitcoin’in 12 bin dolara doğru ilerlediğini ve bu seviyeyi aşması ile 13 bin dolar üzerinde bir kapanış gerçekleştirerek, yeni rekorlara imza atabileceğini düşünüyor. Peki, lider koin 12 bin dolara doğru koşarken altcoinler ne durumda?

Altcoinlerin Durumu Pek Parlak Değil

Normalde lider koinin yükselişi, altcoin cephesinde de artış olarak yankı bulurdu. Fakat, yorumcular bu seferki rallinin yalnızca Bitcoin’e özgü olduğunu düşünüyor. Bitcoin son 24 saatte %2’nin üzerinde artış göstermesine rağmen, altcoinler için durum pek de parlak değil.

Piyasa değeri bakımından ilk 20’deki kripto paralara bakıldığında çoğunun negatif bölgede olduğu gözlemlenebilir. İlk 20’de Stellar ve Bitcoin Cash haricindeki altcoinlerin grafikleri kırmızıya boyalı durumda. Son 24 saatte, Ethereum (ETH) %0.2, Binance Coin (BNB) %2,2 ve Tezos (XTZ) %2,3 kayıp yaşadı.

DeFi koinleri için de durum çok farklı değil. Aave, son 24 saatte yaklaşık %15 düşerken, aynı zaman zarfında yearn.finance da %6.5 geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!