Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 200 Bin Dolar Hedefleyen Dev Banka BTC ve ETH İşlemlerini Başlatacak!

İngiliz bankacılık devi Standard Chartered, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için spot işlem hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı.

Bloomberg’ün yaptığı habere göre Standard Chartered, Bitcoin ve Ethereum alım satımı için bir işlem masası kurarak kripto para piyasasına doğrudan giriş yapan ilk global bankalardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ABD’li banka devi Goldman Sachs, bir süredir kripto para işlemlerine izin veriyor olsa dahi doğrudan alım-satım yapılması regülasyonlar sebebiyle oldukça zor bir hal alıyordu.

Habere göre Standard Chartered, düzenleyicilerle birlikte hareket ederek kurumsal müşterilerinin Bitcoin ve Ethereum ticaretine olan talebini karşılamayı hedefliyor.

Öte yandan banka tarafından yapılan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kurumsal müşterilerimizin Bitcoin ve Ethereum ticareti yapma talebini desteklemek için regülatör kurumlarla yakın bir şekilde çalışıyoruz.

800 milyar dolarlık varlık yöneten Standart Chartered, Bitcoin fiyatının bu yılın sonuna kadar 150.000 dolara; 2025’in sonuna kadar ise 200.000 dolara çıkacağını düşündüklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!