Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 2017 Boğasının Sinyali Yine Göründü

Glassnode araştırma ekibi tarafından yayınlanan verilere göre, lider kripto para birimi Bitcoin şu sıralar tam da 2017 yılının boğa piyasası öncesinde görülen bir gelişmeyi yaşıyor. Glassnode, sirkülasyondaki toplam Bitcoin miktarının %60’ının bir yıldan beri hiç hareket ettirilmediğini ve pasif durumda olduğunu ifade etti.

Bitcoin Yeniden 20.000 Dolar Olabilir Mi?

Bitcoin’in böyle bir sinyal verdiği son tarihin 2017 yılının boğa piyasası öncesi olduğunu ifade eden araştırmacılar, aslında %2.000 gibi bir fiyat yükselişi olabileceğini ima etmekteler.

Bitcoin 2017 yılının boğasından önce 1.000 dolar gibi bir fiyattan işlem görüyordu ve bunun devamında 20.000 dolara kadar çıkmıştı. Bu sinyal yatırımcıların büyük bir fiyat yükselişi beklentisi içerisine girdiklerini ve borsalardaki coin’lerini çekip beklemeye çekildiklerini gösteriyor.

Bitcoin’de düşüş beklentisi olduğu tarihlerde borsalara aktarılan coin’lerin sayısında önemli bir artış yaşandığı biliniyor ve şu an yaşanan durum bunun tam tersi. 12 Mart tarihinden önce de borsalara aktarılan BTC miktarının rekor kırması, bu durumun bir kanıtı olarak öne sürülebilir.

Şimdi asıl soru ise boğanın yani %2.000’lik yükselişin tam olarak hangi fiyat noktasından sonra başlayacağı gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment