Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan, Kripto Para Yatırımcılarına Tazminat Ödeyecek

Bankacılık devi JPMorgan Chase‘in bir iştiraki olan ve dünya çapında en büyük altıncı banka konumundaki Chase Bank NA, kredi kartı ile kripto para birimi alımı yapan müşterilerine aşırı işlem ücreti uyguladığı için 2,5 milyon dolara yakın bir tazminat ödeyecek.

Mahkeme Kripto Para Yatırımcılarını Haklı Buldu

Reuters tarafından aktarılan habere göre Salı günü Manhattan federal mahkemesi tarafından alınan kayıtta, JPMorgan’ın yanlış bir şey yapmadığını iddia etmesine rağmen müşterilerin fazla işlem ücretlerinin %95’ini geri alacakları belirtildi.

Chase Bank’in kendi kredi kartını kullanan müşterilere normalden daha fazla “nakit avans” işlem ücreti uyguladığı ortaya çıktı. Aslında davada olaydan etkilenen müşteriler için 1 milyon dolarlık tazminat talep edilse de toplam tazminat miktarı bunu aştı.

Dava ilk olarak 2018 yılında açılmıştı ve 2 yıldan sonra sonuç alınması davacıları sevindirdi. JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon kripto paralara yönelik sert eleştirileri ile tanınıyor ve bunun kasıtlı olarak yapılmış olma ihtimali bile mümkün.

Buna rağmen banka yetkililerinin 2018 yılı gibi erken bir  tarihte ve gizli kapılar ardında Coinbase kripto para borsasının CEO’su Brian Armstrong ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. JPMorgan belki de o tarihlerden beri kripto para sektörüne yönelik bir ortaklık peşindeydi ancak bunu hala elde edemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment