Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MASAK 100 Milyon TL’lik Kripto Paraya Bloke Konulduğunu Açıkladı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), daha önce Türkiye’deki kripto para borsalarını denetlemeye devam edeceklerini belirtmiş ve hem borsalara hem de yatırımcılara mesaj vermişti. MASAK Başkanı Hayrettin Kurt ise yeni yaptığı bir açıklamasında gerçekten de borsa denetimleri sonrasında önemli bir sonuç elde ettiklerini ifade etti.

Kurt, Pandemi sürecinde 100 milyon lira değerinde kripto parayı yurt dışına gönderilmek istenirken yakaladıklarını ve söz konusu paralara bloke konduğunu belirtti. Türkiye’den sermaye çıkışı ve devamında ABD içerisindeki borsalara aktarım hedeflendiğini belirten Kurt, bu fonların %40’ının tek bir şirket grubuna ait olduğunu da ifade etti.

“Yüzde 40’a yakını sadece bir şirket grubuna ait. Bu grubun hesaplarına bloke konuldu, inceleme başlatıldı. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Bunların hepsini ifşa edeceğiz.”

MASAK Denetimleri Arttıracak

İncelemenin devam ettiğini ve “kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını” belirten Kurt, kripto para yatırımcılarına karşı da sert bir mesaj vermiş oldu. Türkiye içerisindeki kripto para borsaları ve bankalar konusunda incelemeleri sürdüreceklerini ifade eden MASAK yöneticisi, yükümlülük denetimlerinin de yapılacağını vurguladı.

Türkiye’de kripto para borsası ve bankalar üzerinden transfer yapıyor. Bankalarla işbirliğimiz kesintisiz sürüyor. Çok sıkı tutuyoruz, yetkilerimiz var. Yükümlülük denetimi yapacağız. Kripto para konusunda az işlem bildirimi gönderenlere ilişkin, sistemli denetim elemanları göndereceğiz. Bu konuda ihmali olanlara ağır para cezaları gelecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment