Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 2022’den Beri Böyle Zarar Görülmedi: Daha Büyük Düşüş Gelebilir

Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüş, yatırımcıların zararı yüzünden devam edebilir. Kripto para analistleri, yatırımcıların daha fazla satış yapabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son yirmi dört saat içerisinde yüz on üçten fazla değer kaybetti. Kısa süreliğine 49 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin fiyatı, yazım sırasında 52 bin 500 dolar seviyesine yükseldi.

Blockchain analiz firması CryptoQuant’ın araştırma müdürü Julio Moreno tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Bitcoin fiyatındaki düşüş, yakın zamanda alım yapmış neredeyse tüm yatırımcıların zarara girmesine yol açtı. Blockchain verilerine göre Bitcoin fiyatı, on-chain’deki gerçekleşmiş fiyata kıyasla yüzde 12’den fazla düşüş gösterdi.

On-chain’deki gerçekleşmiş fiyat, blockchain’de kullanılmış tüm Bitcoinlerin en son işlem yapıldığı sıradaki değerini gösterir. Bu, daha sonra dolaşımdaki Bitcoin miktarına bölünür. Bu, bize dolaşımdaki tüm Bitcoinlerin ortalama birim maliyetini, yani ne kadara satın alındığını gösterir.

CryptoQuant paylaşımına göre Bitcoin’in özellikle 57 bin dolardaki destek seviyesini kırması, daha büyük bir düşüşün işaretçesi olabilir. Yatırımcıların Kasım 2022’den beri görülmemiş seviyeler zararda olduğunu belirten CryptoQuant, Bitcoin fiyatının 40 bin dolara kadar gerileyebileceğini yazdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!