Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dibi Gördü mü? Blockchain Uyarısı: Yatırımcılar Şoke Olabilir, Dikkat!

Bitcoin (BTC) ve altcoin piyasalarındaki düşüş, milyarlarca dolar değerinde gerçekleşmiş ve gerçekleşmemiş zarara yol açtı. Ancak bu düşüş devam edebilir.

Kripto para analiz platformu Santiment tarafından yapılan paylaşıma göre kripto para yatırımcıları, piyasa genelindeki düşüşten sonra harekete geçmeye pek hevesli değildi. Bitcoin fiyatının 52 bin dolara; Ethereum fiyatının 2 bin 100 dolara kadar gerilemesine rağmen çok az sayıda yatırımcı “dipten” alım yaptı.

Coinglass verilerine göre geçtiğimiz gün içerisinde toplamda 1 milyar dolardan fazla pozisyon likide oldu. Bunun 366 milyon dolarlık kısmını Bitcoin; 349 milyon dolarlık kısmını ise Ethereum pozisyonları oluşturdu. Bu süreç içerisinde toplamda 279 binden fazla yatırımcının pozisyonu kapandı.

Ancak Santiment tarafından yapılan açıklamaya göre kripto para fiyatlarındaki düşüş, devam edebilir. Analistler, ABD’li yatırımcıların uyandıktan sonra bir şokla karşılaşacağını ve piyasalardaki düşüşe duygusal bir tepki vereceğini düşünüyor. Bu, kripto para fiyatlarının toparlanmasını geciktirebilir.

Blockchain analiz şirketi CryptoQuant da benzer şekilde bu düşüşün devam edebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Bitcoin’in kritik bir destek seviyesini kaybettiğini belirten analistler, 40 bin dolara işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!