Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 4 Milyar Dolar Sınırı Geçildi: Fiyatı Böyle Etkilemesi Bekleniyor

Yatırım firması CoinShares tarafından derlenen bilgilere göre ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerine toplamda 4,2 milyar dolar para girdi.

11 Ocak’ta işlem görmeye başlayan Bitcoin ETF’lerine Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) yapılan satışlar dahil olmak üzere net 4,2 milyar dolar para girişi oldu.

CoinShares Araştırma Müdürü James Butterfill tarafından paylaşılan bilgilere göre şimdiye kadarki en büyük günlük para girişi, salı günü 651 milyon dolar ile kaydedildi.

Bitcoin fiyatı, ETF’lere gösterilen talebin giderek büyümesinin de etkisiyle 2 yıldan uzun bir sürenin ardından ilk kez 52 bin doları geçti. Butterfill, yaklaşmakta olan halving hakkında şunu söyledi:

“Bitcoin’in üç aydan kısa süre içerisinde gerçekleşecek dördüncü halving’i, yıllık enflasyon oranını %1’e düşürecek. Eğer bu sürdürülebilirse ABD’deki ETF’lere giren net para miktarı, halving’den sonra günde ortalama olarak üretilecek Bitcoin miktarından 4,6 kat daha fazla olacak.”

CoinShares araştırmacıları, ETF’lerde tutulan Bitcoinlerin sayısı arttıkça bunun fiyatı da yukarıya taşımasını bekliyor.

ETF’lere giren para miktarı ile spot Bitcoin fiyatı arasındaki ilişkiye dair bir tablo paylaşan Butterfill, güncel verilere göre %10 ile %20 aralığında olduğumuzu yazdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!