Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Ani Bir Artış Beklemeyin

Bitcoin’in geçtiğimiz gün 4 bin doların altına kadar inmiş olması birçok yatırımcıyı hayal kırıklığına uğrattı. BTC fiyatı her ne kadar biraz toparlanmaya başlamış ve yeniden 5 bin 500 dolar seviyesine kadar çıkmış olsa da hala telafi edilmesi gereken çok fazla miktarda kayıp var.

Josh Rager gibi bazı analistler ise bu toparlanma sürecinin en azından yakın zamanda bitmeyeceğini ve bir süre daha devam edeceğini düşünüyorlar.

Piyasadan Çıkan Paralar

Kripto para piyasasının dün yaşadığı düşüş yüzünden piyasadan çok fazla miktarda para çıktı. Bitcoin’in 4 bin dolara kadar düştüğü vakitlerde kripto para piyasasının toplam değerinde 70 milyar dolardan fazla düşüş yaşandı.

Bunun yanı sıra vadeli işlem piyasasından da çok ciddi miktarlarda para çıktı. Yine Bitcoin’in 4 bin dolara kadar düştüğü gün içerisinde BitMEX’te 1.5 milyar dolarlık uzun pozisyon tasfiye edildi.

Bu yatırımcıların hesapları tamamen mi tasfiye edildi, yatırımcılar tam olarak ne kadar fazla para kaybettiler vb. şeyleri hesaplamak pek mümkün değil. Ancak yalnızca yukarıdaki tablo bile dün ne kadar büyük bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Piyasaya Geri Gelir mi?

Bitcoin ve alternatif kripto para fiyatlarının yeniden yükselişe geçebilmesi için piyasadan çıkan paranın yeniden piyasaya girmesi gerekiyor. İşte bu süreç biraz zaman alabilir.

Josh Rager, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda bu sürecin zaman alacağını ve Bitcoin fiyatında ani bir artış beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Crypto Michael gibi tanındık yorumculara göre Bitcoin fiyatı destek seviyesinin üstünde tutunmayı başarırsa yeniden 6 bin dolara doğru ilerleyebilir. Ancak bunun olması için de piyasaya yeniden para girmesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment