Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kara Cuma: Bitcoin Son Yılların En Kötü Gününü Yaşadı

Bitcoin bundan yalnızca birkaç hafta öncesine kadar 10 bin dolar seviyesinde seyrediyordu. Ancak şu anda baktığımızda BTC fiyatının 5 bin dolara kadar gerilediğini görüyoruz.

Dün gece kripto para tarihinin en kötü gecelerinden biriydi. Son beş yılın en sert düşüşünü yaşayan Bitcoin, 4 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Şu an kendini biraz olsun toparlamaya başlayan BTC, 5 bin 300 dolar seviyesine yükseldi.

Çoğu Kişi Zararda

Kripto para piyasasının toplam değeri bundan birkaç gün öncesine kadar 220 milyar dolar düzeyindeydi. Şu an baktığımızda ise bu sayının 145 milyar dolara düştüğünü görüyoruz.

Piyasadan sadece birkaç günde 75 milyar dolar paranın silinmesi demek, tahmin edilebileceği üzere çok fazla kişinin zarar etmesine yol açtı. Spot piyasalarındaki yatırımcıların ne kadar zarar ettiklerini kestirmek pek mümkün değil. Ancak vadeli işlem piyasalarının kan ağladığını söylemek mümkün.

Herkes Patladı

Şu anda DataMish gibi kaynaklara baktığımızda gerçekten eşi benzeri görülmemiş bir tablo görüyoruz. BitMEX’te tasfiye edilen, yani Bitcoin fiyatının düşmesiyle birlikte kapatılmak zorunda kalan uzun pozisyonların toplam değeri 1.5 milyar dolara yaklaştı.

Bu yatırımcıların hesapları tamamen mi sıfırlandı bilemiyoruz. Ancak piyasada bu kadar fazla yatırımcının zarar etmiş olması kripto paraların bir süre boyunca likidite konusunda sorun yaşamasına yol açabilir. Piyasadaki para akışının tam olarak ne zaman eski haline geleceği ise elbette muallak.

Eleştiri Üstüne Eleştiri

Bitcoin fiyatı bir günde yüzde 30’dan fazla değer kaybettiği için birçok kişi BTC’yi eleştirmeye başladı. Özellikle Peter Schiff BTC fiyatının yakında sıfırı göreceğini ima ederek şu gönderiyi paylaştı:

Bu sırada Ekşi Sözlük’teki bazı yazarlar da kripto para yatırımının bir kumar olduğunu söyleyerek insanları uyardılar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment