Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Beklenen Rekor Kırıldı!

Lider kripto para birimi Bitcoin 2019 yılında inanılmaz bir fiyat artışı yaşadı ve 3.000 dolarlı seviyelerden beklenmeyen bir şekilde 13.950 dolara kadar yükselmeyi başardı.

BTC’nin fiyat yükselişi ile beraber 2018 yılında madencilik cihazlarını kapatan birçok madenci ağa geri döndü ve bunlara ek olarak yeni kullanıcılar da madenciler olarak ağa katıldı. Bitcoin’in fiyat artışı daha çok kazanç elde edeceğini düşünen madencilerin de katılımı ile birlikte aslında inanılmaz bir hash rate yükselişine sebep oldu.

Özellikle geçtiğimiz 2 ay boyunca neredeyse her 2 haftada bir yeni bir hash rate rekoru kıran BTC, 16 Eylül itibariyle tarihinde bir ilke imza attı ve saniyede 100 exahash’e ulaştı.

Bitcoin’in hash rate’inin artması temel olarak ağın çok daha güvenli olması anlamına geliyor ve  BTC’nin yeni elde ettiği hash rate ile ağa yüzde 51 veya çifte harcama gibi saldırıların yapılması neredeyse imkansız hale geldi. Max Keiser gibi uzmanlar ise söz konusu yükselişin eninde sonunda fiyatı da arttıracağını vurgulasa da, BTC bir haftadır yatay bir grafik çizmeyi sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment