Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü ”Bitcoin Sokak Sanatçısı”, Grafitilerinden Ne Kadar Kazandığını Açıkladı

Pascal Boyart veya sosyal medya üzerinde tanınan adıyla Pboy, özellikle Fransa içerisinde oluşturduğu duvar resimleri ile son birkaç yıldır sık sık gündeme gelen birisi olarak bilinmekte.

Boyart, diğer sanatçılardan farklı olarak eserlerini duvarlara boyuyor ve bunlara Bitcoin cüzdanının QR kodunu da eklemeyi unutmuyor. Pboy’un eserlerinin teması ise genellikle finans, kripto paralar ve adalet üzerine kurulu. Ünlü sanatçı sosyal medya platformu Reddit üzerinde yayınladığı bir gönderisinde 2 yıldan bu yana sokaklardaki 5 eserinden ve bunlardaki QR kodlarından toplamda 1.20 BTC, basın saatine göre 12.500 dolar kazandığını açıkladı.

Topluluğa özellikle desteklerinden dolayı teşekkür eden Boyart, bu olmasa söz konusu miktarı toplayamayacağını da ifade etti. Boyart’ın tanınmasını sağlayan en büyük platform da yine kullanıcıları sayesinde Reddit olmuştu. Pascal Boyart’ın 12.500 dolar elde ettiği eserleri https://www.pboy-art.com/ adresinden de görülebilmekte.

Bundan kısa bir süre önce de 9 yaşındaki bir ressam çizdiği eserleri Lightning Network üzerinden satmasıyla kripto para tabanlı medyanın gündemine gelmişti. Kendisine Nintendo Switch almak istediğini belirten 9 yaşındaki Dennis, ”Muhteşem Resimler” isimli koleksiyonundaki eserleri 10 dolardan LN üzerinden satışa çıkarmıştı. Belki de küçük sanatçı şimdiden istediği cihaza çoktan ulaşmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment