Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Boğa Piyasası Bitti Mi? Devam Mı Edecek: Analistten Yanıt Geldi!

Son veriler, Bitcoin boğasının sona mı erdiğine yoksa yükselişin devam mı edeceğine yanıt oluyor.

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın bir yazarı, Bitcoin’de boğa piyasasının sona erip ermediği ile ilgili bir analiz yayınladı.

Analist, Bitcoin’in son 2 yılda büyük bir büyüme yaşadığını ifade ederken diğer kripto para birimlerinin de fiyatlarını önemli ölçüde etkilediğini söyledi. Bu sürecin 2022’deki düşüş piyasasına kıyasla daha umut verici bir şekilde gerçekleştiği belirtildi.

hızlı çekim-görüntü

Bitcoin’in mevcut durumunu tahmin etmek için 60 günlük Gerçekleşmiş Piyasa Değeri ile Piyasa Değeri Farkı (RCV) metriğini kullanan analist, şu ifadelere yer verdi:

Bu metrik, gerçekleşmiş piyasa değerinin Bitcoin’in piyasa değerine göre son iki ay içindeki değişimini ölçer ve Dolara Maliyet Ortalama (DCA) modeliyle uzun vadeli yatırım kararları için son derece faydalıdır.

Söz konusu metriğe göre Bitcoin fiyatı risk bölgesine ulaşmış durumda bulunuyor. Ancak piyasanın 0,7 gibi daha yüksek seviyeler görmesinin de muhtemel olduğunu belirten analist, metriğin 0.50 seviyesinde bir talep artışının 2017 benzeri davranış sergileyebileceğini ve Bitcoin için yeni uzun vadeli yüksek seviyeler belirleyebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!