Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Boğa Yeni Mi Başlıyor: Bilindik 5 Gösterge Sorunun Cevabını Verdi!

Beş farklı kritik on-chain gösregesi, Bitcoin (BTC) için boğa piyasasının yeni başladığına işaret ediyor.

Analist “ELI5 of TLDR” 19 Mayıs günü yaptığı bir X paylaşımında, Bitcoin boğasının yeni başladığını öne sürdü.

Önce Bitcoin, sonra altcoinler

Beş kritik on-chain verisinden yararlanan deneyimli isim, Bitcoin dominansının yükselmesinin her şeyin başlangıcına işaret ettiğini belirtti. Dominans yükselişinin ardından ise altcoin sezonu yaşanacağını söyledi.

MVRV Z yükselişe işaret ediyor

Bitcoin’in MVRV Z puanın da oldukça düşük seviyelerde gezdiğini işaret ederek yükseliş için çok geniş bir alana sahip olduğunu dile getirdi. LookIntoBitcoin’e göre MVRV Z şu anda üçten az ve Mart 2021’den bu yana altının üzerine çıkmadı.

Puell bir önceki boğa tepelerinden uzakta

Puell katsayısı olarak bilinen ve boğa zirvelerini anlama noktasında yardımcı olan veri ise geçtiğimiz boğa tepelerine işaret eden 3 puana yaşanan tüm yükselişlere rağmen ulaşamadı.

Coinglass’a göre Puell katsayısı 20 Nisan’daki yarılanmanın ardından birin altına düştü. Bu metrik mart ortasındaki ani yükselişler sırasında bile yalnızca 2,4’e ulaştı.

Uzun vadeli yatırımcılar satmıyor

Bir diğer veri olarak uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının neredeyse hiçbir satış yapmadığını belirten analist aksine yeni balinaların alım yönlü hareket ettiğini ve uzun vadeli tutma niyetinde olduklarını söyledi. Bununla birlikte kısa vadeli satış baskısı da fiyatta yaşanan son düzeltmeler esnasında büyük oranda azaldı ve yük olmaktan çıktı.

Madenci gelirleri hala çok düşük

Beşinci yükseliş metriği ise madencilerin hash başına elde ettiği gelir miktarı üzerinden yorumlandı.

Madencilerin hash başına kazandıkları paranın henüz bir önceki zirve seviyelerini çok altında olduğunu belirten analist, terahash başına 3 dolar kazancın olası bir tepe noktasına işaret edebileceğini kaydetti. Bu veri halihazırda 0,3 dolar seviyelerinde geziniyor.

ELI5, boğanın sonuna doğru görülebilecek bariz bir emareyi ise şu ifadelerle açıkladı:

Çok sayıda eski coin bir anda hareket etmeye başlarsa, bu piyasanın zirveye ulaştığının bir işareti olabilir

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!