Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment Yeni Verileri Açıkladı: Bitcoin’de (BTC) Dibi Satın Alabilmek Mümkün Mü?

Kripto para analiz platformu Santiment verilerine göre, yatırımcılar Bitcoin’in (BTC) dibini tahmin etme konusunda ısrarlı davranıyor.

Santeiment tarafından açıklanan bir veriye göre, yatırımcılar gördükleri her derin düşüş sonrası dip fiyatı alma yarışına giriyor. Geçen hafta ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasından sonra yaşanan düşüşte bir çok yatırımcının dibi satın almak amacıyla piyasaya nakit soktuğu görülmüştü.

18 Eylül-19 Eylül arasında yaşanan yaklaşık %8‘lik düşüşün ardından da yatırımcılar aynı düşünce ile hacimli şekilde Bitcoin satın aldı. Bitcoin fiyatı söz konusu düşüş ile birlikte 18.400 dolar seviyelerine gerilerken, Ethereum’da haftalardır Merge beklentisiyle yaşadığı tüm yükselişi kısa sürede silerek 1.300 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Piyasalar 21 Eylül Çarşamba günü açıklanacak FED faiz kararını beklerken dibi tahmin etmeye çalışmak birçok analiste göre gerçekten tehlikeli görünüyor. 0,75‘lik faiz beklentisi piyasalarda fiyatlanırken, FED başkanı Powell‘ın geçen haftaki konuşmasının ardından 1 baz puanlık bir artışında mümkün olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!