Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Bu Gösterge 20.000’i Geçerse Dikkatli Olunmalı: Satış Baskısı Gelecek!

Bir kripto para analistine göre merkezi borsalardaki veriler, Bitcoin’in üstünde bir satış baskısı olmadığını gösteriyor.

Kripto para analisti Axel Adler Jr, kısa vadeli yatırımcıların (STH) borsalara olan çeyreklik kâr/zarar (P&L) dengesini değerlendirdi. Adler Jr.‘ın analizine göre, bu yatırımcı grubunun borsalara aktardığı P&L şu anda -1.600 BTC seviyesinde bulunuyor ve fiyat 56.000 dolara düştüğünden beri 6.400 BTC azaldı.

Analist, P&L’nin 20.000 BTC’yi aşması durumunda satış baskısının ortaya çıkacağını belirtiyor. Ancak mevcut durumda böyle bir baskı gözlenmiyor.

Resim

Eğer işlemi yapan kişi, coinlerini borsaya on-chain kayıtlarına göre aldığı fiyatın üstünde bir değerden göndermişse bu coinlerin kârda olduğu varsayılıyor. Kısa vadeli yatırımcılar ise genelde en fazla 155 gündür coin tutanlardan oluşuyor.

Yatırımcılar, düşüşe rağmen kâra geçiyor

Bu durum, kısa vadeli yatırımcıların şu an için ellerindeki Bitcoin’leri satmak istemediğine işaret ediyor. Bununla birlikte, Adler Jr. bir gün önceki gönderisinde, son 20 gün içinde 3 milyon BTC’nin yeniden kâr etmeye başladığını vurguladı. Adler Jr., Bitcoin fiyatı yükselmeye devam edip 19 milyon BTC kârda olduğunda, 6 aydır bekleyen yatırımcıların vereceği tepkilerin ilgiyle izleneceğini belirtiyor. Bu süreçte kısa vadeli yatırımcıların piyasadaki hareketleri yakından takip edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!